știri

Întreprinderea de Stat „Căile Ferate din Moldova” anunță licitații pentru vânzarea bunurilor vechi neutilizate

advanced divider
Întreprinderea de stat Căile Ferate din Moldova declară că intenționează să organizeze șase licitații pentru vânzarea activelor vechi neutilizate pentru a eficientiza operațiunile și a atrage fonduri suplimentare pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii feroviare.
Primele trei licitații vor avea loc în prima jumătate a lunii septembrie, transmite Noi.md cu referire la bani.md. Gara se confruntă cu o scădere bruscă a traficului de pasageri.Pe 6 septembrie va avea loc prima licitație, la care vor fi scoase 39 de vagoane de pasageri, 90 de vagoane cu roți și 96 de locomotive, inclusiv patru vagoane de călători cu sistem de frânare. vânzare. Pe 8 septembrie va avea loc a doua licitație, la care vor fi scoase la vânzare piese și materiale de la 15 vehicule. A treia licitație va avea loc pe 13 septembrie și va oferi participanților posibilitatea de a achiziționa 106 containere cisternă, piese de schimb nefolosite și alte echipamente tehnice nefolosite.
Banii primiți din licitații vor fi reinvestiți în dezvoltarea și modernizarea continuă a infrastructurii feroviare a Moldovei. Acest pas strategic nu numai că permite ZhDM să își optimizeze operațiunile prin eliminarea activelor neutilizate, ci și să genereze resursele financiare necesare investiției în tehnologii moderne și infrastructură actualizată. În prezent, din 139 de locomotive existente, 134 au expirat. Totodată, peste 25% din infrastructura feroviară nu mai este în folosință și necesită reparații majore, iar în câțiva ani, traficul pe mai mult de jumătate din căile ferate va fi suspendat.
advanced divider
Scroll to Top